Blogs voor stichtingen

Aan de slag met de website van je stichting? Op deze plek vind je inspiratie en tips om de online impact van je nonprofit of stichting te vergroten. Ook beantwoorden we al je mogelijke vragen over hoe je stichting online moet presenteren.

Donatiemodule

Leanne van Haagse Helpers: ‘Achter de voordeur kom je wel heftige dingen tegen’

Sinds de oprichting in 2018, is Haagse Helpers een bekende naam geworden in de stad Den Haag. In 2020 wonnen ze al de Haagse Vrijwilligersprijs. Doormiddel van hun jongerennetwerk probeert de stichting op te komen voor kwetsbare Hagenaren. Maar: “We geven niet alleen zelf wat, maar die mensen geven ons ook wat. Een stukje inzicht en verbreding van je horizon.”

5 goede doelen websites met een creatief design

Een mooie uitdaging: het werk van je stichting goed weergeven op je website. De website is een belangrijk visitekaartje van je goede doel. Je kunt ernaar verwijzen via je social media, maar ook wanneer je 'offline' over je goede doel vertelt. Het liefst wil je op die plek een goed indruk afgeven van je stichting. Maar hoe doe je dat? Laat je inspireren door deze nonprofits!

Waarom jouw stichting een ijzersterke website nodig heeft

Waarom kan de website van mijn stichting niet gewoon ‘goed genoeg’ zijn? Nou, een krachtige website kan jouw stichting namelijk helpen je offline activiteiten te versterken en jouw doelen en missie sneller te behalen. Hoe? Dat leg ik je in deze blog uit. Vijf redenen waarom jouw website bovenaan je to-do list moet staan!

‘Je schrikt als je ziet hoeveel voedsel er in de afvalbak belandt’

Buurtbewoners bijeen brengen en voedsel redden van de afvalbak. Met dat motto heeft BuurtBuik al ongeveer 130.000 kilo voedsel gered en zo’n 200.000 maaltijden geserveerd. Jeroen en Grace van BuurtBuik vertellen waarom zij zich voor dit doel inzetten: ‘Het is bizar hoeveel eten er in de afvalbak belandt. Niet bepaald een circulaire gedachte.’

9 tips om jouw online fondsenwerving tot een succes te maken

Financiële middelen zijn belangrijk voor jouw organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat er genoeg binnenkomt? In deze blog: 9 tips en tricks voor de start van jouw fondsenwerving-avontuur. Over de kracht van herhaling en een band opbouwen met je volgers.