Blogs voor stichtingen

Aan de slag met de website van je stichting? Op deze plek vind je inspiratie en tips om de online impact van je nonprofit of stichting te vergroten. Ook beantwoorden we al je mogelijke vragen over hoe je stichting online moet presenteren.

9 tips om jouw online fondsenwerving tot een succes te maken

Financiële middelen zijn belangrijk voor jouw organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat er genoeg binnenkomt? In deze blog: 9 tips en tricks voor de start van jouw fondsenwerving-avontuur. Over de kracht van herhaling en een band opbouwen met je volgers.

Het enorme succes van de Ommetje-app verklaard

Onder veel vriendenkringen en families is die enorm populair: de Ommetje-app van de Hersenstichting. De app daagt je uit om met een dagelijks ommetje je vrienden in de ranglijsten te verslaan. De afgelopen weken explodeerde het gebruik van de app, met inmiddels meer dan een half miljoen gebruikers. Wat is toch die aantrekkingskracht ervan? En wat kunnen andere stichtingen hiervan leren?

Al jouw vragen over Google Ad Grants beantwoord

Gratis adverteren voor je stichting of goede doel? Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar is het niet! Wanneer jij als non-profit voldoet aan bepaalde richtlijnen, kun je in aanmerking komen voor een maandelijks advertentietegoed van 10.000 dollar van Google Ad Grants. Benieuwd hoe dat precies werkt? Wij leggen het je uit!

Wat is fondsenwerving en hoe kan ik ermee aan de slag?

Fondsenwerving: je hoort het woord overal langskomen in de non-profit-wereld, maar wat is nou precies de betekenis? En hoe kun jij zelf aan de slag met fondsenwerving? In deze blog laten we zien dat fondsenwerving veel verder gaat dan telefoontjes plegen en mensen overtuigen van jouw goede doel.

Hoe kom ik aan het CBF-keurmerk?

De 'Erkenning Goede Doelen' is de officiële naam van het CBF-keurmerk. Elk goed doel in Nederland kan voor dit keurmerk in aanmerking komen, mits deze aan strenge eisen voldoet. Goede doelen met de Erkenning laten zich door het afhankelijke CBF controleren dat zij daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld en zorgvuldig met hun geld omgaan.

7 tips om de website van jouw stichting beter in te richten

Heb je met je stichting eindelijk een goed werkende website in de lucht? Gefeliciteerd! Maar geen tijd om stil te zitten! Tijd om volgende belangrijke stappen te zetten om jouw website optimaal in te zetten. In deze blog een aantal handige tips speciaal voor de website van jouw stichting!