Blogs voor stichtingen

Aan de slag met de website van je stichting? Op deze plek vind je inspiratie en tips om de online impact van je nonprofit of stichting te vergroten. Ook beantwoorden we al je mogelijke vragen over hoe je stichting online moet presenteren.

Podcast voor stichtingen

In de huidige digitale wereld staat het voor stichtingen centraal om zich te profileren en hun verhaal te delen. Dit is van cruciaal belang om nieuwe supporters aan te trekken en betrokkenheid te vergroten.

For The Better – Case: Stichting Racham

Stichting Racham is een woon-leerhuis in Den Haag waarbij het ondersteunen van vrouwen die uit de prostitutie zijn gestapt centraal staat. Zij bieden de vrouwen een plaats aan waar zij een eigen plek hebben waarin zij weer gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Door middel van donaties hebben zij al prachtige projecten op kunnen zetten. Zo wonen er momenteel zes vrouwen en twee kinderen in het Rachamhuis, hebben ze elke inwoner een inventaris aan kunnen bieden voor haar eigen studio en ondersteunen ze vrouwen bij hun studie of stage, waarbij praktische adviezen en begeleiding belangrijke rollen spelen.

Waarom een donatiemodule?

Een donatiemodule brengt veel voordelen met zich mee. De donatiemodule kan ingericht en ontworpen worden tot een overzichtelijk en aantrekkelijk donatieformulier op jouw website. Een opvallende call-to-action die hand in hand werkt met overzichtelijke teksten die het voor de bezoeker meteen duidelijk maken. Dit formulier staat betalingen via creditcard, PayPal en Ideal toe. Overigens krijg je als beheerder een duidelijk overzicht van alle betalingen en gegevens van donateurs, wat het allemaal een stuk overzichtelijker maakt. Duidelijk alles op een rijtje. Een voorbeeld van het donatieformulier vind je op onze website, onder andere op het thema HOOP.

Leanne van Haagse Helpers: ‘Achter de voordeur kom je wel heftige dingen tegen’

Sinds de oprichting in 2018, is Haagse Helpers een bekende naam geworden in de stad Den Haag. In 2020 wonnen ze al de Haagse Vrijwilligersprijs. Doormiddel van hun jongerennetwerk probeert de stichting op te komen voor kwetsbare Hagenaren. Maar: “We geven niet alleen zelf wat, maar die mensen geven ons ook wat. Een stukje inzicht en verbreding van je horizon.”

5 goede doelen websites met een creatief design

Een mooie uitdaging: het werk van je stichting goed weergeven op je website. De website is een belangrijk visitekaartje van je goede doel. Je kunt ernaar verwijzen via je social media, maar ook wanneer je 'offline' over je goede doel vertelt. Het liefst wil je op die plek een goed indruk afgeven van je stichting. Maar hoe doe je dat? Laat je inspireren door deze nonprofits!

Waarom jouw stichting een ijzersterke website nodig heeft

Waarom kan de website van mijn stichting niet gewoon ‘goed genoeg’ zijn? Nou, een krachtige website kan jouw stichting namelijk helpen je offline activiteiten te versterken en jouw doelen en missie sneller te behalen. Hoe? Dat leg ik je in deze blog uit. Vijf redenen waarom jouw website bovenaan je to-do list moet staan!