Google Ad Grants

Google Grants: gratis adverteren voor stichtingen

Google biedt non-profitorganisaties de mogelijkheid om gratis te adverteren via Google Zoeken. Met het Google Ad Grants programma kunnen non-profits namelijk in aanmerking komen om elke maand tot $10.000 uit te geven aan Google advertenties.

Hulp bij Google Ad Grants?

Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Hoe werkt Ad Grants?

Meer dan 35.000 non-profits wereldwijd maken gebruik van het Ad Grants programma van Google. Er wordt hen een advertentieplek bovenin de zoekresultaten van Google geboden zonder dat ze klikkosten hoeven te betalen. Met een Ad Grants account heb je een dagbudget tot $329, oplopend tot $10.000 elke maand. Hiermee kun je als non-profit ideaal jouw goede doel onder de aandacht brengen en meer donateurs bereiken.

Rosita op het kantoor van For The Better

Google Grants voorwaarden

Niet elke non-profit komt zomaar in aanmerking voor een Google Ad Grants account. Een paar belangrijke eisen:

  • Je stichting of vereniging moet worden erkend als non-profit, met een ANBI-status of het CBF-keurmerk
  • De stichting moet worden geregistreerd bij TechSoup Nederland
  • Je website is van goede kwaliteit en voldoet aan het websitebeleid van Google

Alle uitgebreide eisen lees je in deze blog over Ad Grants.

Google Grants aanvragen

Wanneer je gebruik maakt van Google Grants, doe je dit met een Google Ads account. Hiermee maak je een ‘ad’ (advertentie) die je boven in de Google zoekresultaten ziet verschijnen na een zoekopdracht. Vandaar de naam Google Ad Grants (en niet Google Add Grants, zoals sommigen het foutief spellen).

Er is aardig wat kennis en tijd nodig om een Grants account aan te maken en te onderhouden. Nadat het gelukt is om te registeren bij TechSoup en Google for non-profits, is het belangrijk om je account actief te onderhouden. Wanneer de kwaliteit van je advertenties niet hoog genoeg is en je je account niet maandelijks onderhoudt, kan Google zomaar je Grants account ontnemen.

Google ad grants

Wat wij kunnen betekenen

Het team van For The Better wil jou hier graag bij helpen. We hebben al een jarenlange ervaring met het inrichten van Google Ads campagnes. For The Better kan jou dus ondersteunen in het aanmelden bij Ad Grants en kan in samenwerking met jou de campagnes uitvoeren.

Hoge kwaliteit

We zijn goed in wat we doen en helpen jouw stichting groeien online

Betrouwbaar

Eerlijkheid en transparantie vinden we belangrijk. Je weet vanaf het begin waar je aan toe bent

Betaalbaar

We verzorgen hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs voor jouw stichting

Gepassioneerd

We hebben een hart voor het werk van non-profits en al veel ervaring op dit gebied

Meerdere mensen bedenken samen een creatief design voor een goede doelen website.

Waarom For The Better

For The Better helpt non-profits om hun online impact te vergroten. We worden namelijk erg enthousiast van organisaties die hard werken om het verschil te maken in deze wereld. Dit soort mensen helpen we dus graag, maar we zijn ons ervan bewust dat stichtingen en verenigingen vaak te maken hebben met een beperkt budget. Daarom proberen we zo eerlijk mogelijk te zijn over de kosten die we maken en proberen we zoveel mogelijk met stichtingen mee te denken.

Hulp nodig?

Ben je inmiddels benieuwd of Google Ad Grants wat voor jouw stichting is? We helpen je graag met het opzetten en het onderhouden van een Ad Grants account. 

We kunnen eerst samen uitzoeken of jouw non-profit geschikt is voor de Ad Grants. Mocht dit niet het geval zijn, brengen wij geen kosten in rekening. Laat een berichtje achter of bel ons voor de mogelijkheden!

 

Neem contact op: