5 goede doelen websites met een creatief design

Een mooie uitdaging: het werk van je stichting goed weergeven op je website. De website is een belangrijk visitekaartje van je goede doel. Je kunt ernaar verwijzen via je social media, maar ook wanneer je 'offline' over je goede doel vertelt. Het liefst wil je op die plek een goed indruk afgeven van je stichting. Maar hoe doe je dat? Laat je inspireren door deze nonprofits!

1. Jantje Beton

De website van stichting Jantje Beton, een goede doelen website met een creatief design.

Jantje Beton zet zich in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen voor kinderen. Hun website laat dat dan ook perfect zien. De website is heel speels en lekker creatief. Een mooi voorbeeld hoe de boodschap van een stichting zich goed kan vertalen naar de website.

jantjebeton.nl

2. Dopper

De website stichting Dopper, een goede doelen website met een creatief design.
https://dopper.com/nl

Dopper is natuurlijk bekend van hun herbruikbare flessen. Hiermee verspreiden ze de boodschap om plastic vervuiling te stoppen en uit de kraan te drinken. Het draait om water dus. En dat zie je goed terug op de website. Overal zijn de waterelementen terug te vinden. Er is daarnaast veel beweging, wat een leuke interactieve ervaring geeft. Na een websitebezoekje voel je je gewoon een stukje blijer.

dopper.com

3. Callisto

Website stichting callisto

Callisto heeft de missie om seksueel geweld te bestrijden doormiddel van technologie. Hun homepagina is heel bijzonder: je wordt op een creatieve manier helemaal meegenomen in het verhaal van het goede doel. Je wordt daarbij geconfronteerd met de heftige feiten. Vervolgens wordt je gestimuleerd om in actie te komen, wat erg belangrijk is. Er is zichtbaar heel wat werk gestoken in de vormgeving.

mycallisto.org

4. Anne Frank Stichting

De Anne Frank Stichting gaat over het beheer van het Anne Frank Huis en wilt het levensverhaal en de idealen van Anne Frank uitdragen. Dit doen ze ook goed online. Op de website kom je gemakkelijk in aanraking met het verhaal van Anne Frank. Zonder te scrollen krijg je op de home gelijk de belangrijkste acties voorgeschoteld. De vormgeving is bijzonder en past goed bij het onderwerp.

https://www.annefrank.org/nl/

5. Tegengif

De stichting Tegengif doet onderzoek naar giftige chemicaliën die via producten in het lichaam kunnen komen. Het ontwerp van de website breekt met standaard soort home die je veel ziet. Dat maakt het erg verfrissend. Een kanttekening die we plaatsen is dat het soms lastig kan zijn waar je nou precies moet kijken.

https://www.tegengif.nl/

En nu jouw goede doelen website

We beseffen ons dat voor bovenstaande goede doelen websites waarschijnlijk veel tijd en geld beschikbaar was. Misschien is dat voor jouw stichting wel heel anders. Toch willen we je adviseren om net als deze stichtingen goed over de website na te denken. Ook met simpelere aanpassingen kun je jouw website creatiever maken. Denk aan een speels lettertype, opvallende kleuren, mooie foto’s/visuals. Zet zo het verhaal van je stichting krachtig neer online.

Geschreven door

Wij willen jou helpen!

Ben jij een non-profit en probeer je mee te bouwen aan een betere wereld? Dan bieden wij jou een gratis check en advies aan om erachter te komen hoe jij je website kunt verbeteren. Ons doel? Jouw online impact vergroten.